Laden

Waar wil jij naartoe gaan?

Jouw reis leid je naar prachtige nieuwe ontdekkingen die je onvergetelijke herinneringen geven

Antwerpen is een prachtige stad

Citytrip Antwerpen

Er is bijna geen betere stad te bedenken voor een citytrip dan Antwerpen. Met ruim een half miljoen inwoners loop je in de tweede stad van België zonder problemen van de ene toeristische attractie naar de andere. Welbekend als met afstand het grootste centrum van de diamanthandel ter wereld, biedt de stad aan de Schelde tevens uitgebreide winkelmogelijkheden, een zeer actief uitgaansleven en kun je overdag op een terras genieten van de overheerlijke en karakteristieke koffiekoek.

Talloze toeristische bezienswaardigheden

In de talloze toeristische bezienswaardigheden van Antwerpen vind je veel van de geschiedenis van deze behaaglijke Vlaamse stad terug. Zo zal het tijdens de Renaissance gebouwde stadhuis aan de Grote Markt zeker indruk maken, terwijl de vele prachtig versierde middeleeuwse gildehuizen zeker niet voor het stadhuis onder doen. Elders in de stad laten het nu als musea opengestelde Vleeshuis en het Brouwershuis je terugdenken aan het rijke Antwerpse handelsverleden.

Kerken vind je ook genoeg in de stad, met de van de veertiende tot de zestiende eeuw gebouwde Onze-Lieve-Vrouwekathedraal verreweg als meest imponerende. Tevens struikel je in Antwerpen bij wijze van spreken over de goede musea. Zo vind je in het Rubenshuis alles over de beroemde schilder, in het Diamantmuseum alles over diamanten en staat het Plantin Moretus Museum over de drukkunst zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Eten, uitgaan en winkelen

Tijdens een citytrip Antwerpen kom je natuurlijk ook om de winkels te bekijken waarvan Antwerpen er meer dan genoeg heeft. Aan de grote winkelstraat de Meir, in de overdadige neoklassieke Stadsfeestzaal en in de Chinese Van Wesenbekestraat kun je zonder problemen veel geld uitgeven in één van Europa’s meest vooraanstaande modecentra.

Talloze restaurants, cafés, clubs en loungebars vind je door de hele stad verspreid, maar ook vooral rond de Grote Markt en op het Eilandje iets ten noorden van het centrum.

Helaas kan je geen reactie plaatsen