Laden

Waar wil jij naartoe gaan?

Jouw reis leid je naar prachtige nieuwe ontdekkingen die je onvergetelijke herinneringen geven

Hotspots van Egypte

De hotspots van Egypte

Egypte is door zijn temperatuur en uitgebreide stranden ideaal voor strandvakanties. De laatste jaren heeft het strandtoerisme een ontzettende toename gekend in Egypte. Dit is niet verwonderlijk, want de stranden aan de Rode Zee zijn mooi en de Rode Zee zelf is glashelder.

In de bekenden badplaatsen als Hurghada, Sharm El Sheikh en Dahab kunt u naast de zon, de stranden en de mooie hotels ook genieten van het prachtige koraal en de mooie dieren die in de zee leven.

Dit is overigens ook een goede bestemming voor een kindervakantie. In de hotels zit vaak een entertain programma waardoor de kinderen zich geen moment zullen vervelen. Hiernaast zijn er goede restaurants te vinden en kunt u in de grote plaatsen Hurghada en Sharm el Sheick ook nog eens prima uitgaan!

Badplaatsen Egypte

Hurghada
Hurghada is waarschijnlijk de meest bekende badplaats in Egypte. In de jaren 80 heeft deze badplaats kunnen uitgroeien dankzij Arabische, Amerikaanse en Europese investeerders. Het massatoerisme heeft Hurghada ook als eerste ontdekt. Zo kan je je in Thalasso jezelf heerlijk verwennen in het verwarmde zeewater en is er een tocht te boeken naar Luxor; hier vind u het graf van Toetanchamon. In en rond Hurghada treft u naast een heerlijk strand aan de Rode Zee, prima hotels, resorts, restaurants en uitgaansmogelijkheden. Een bruisende badplaats dus!

Sharm el Sheick
Ook Sharm el Sheick is een grote en bekende badplaats. Het is vergelijkbaar met Hurghada. Sharm el Sheick ligt in het Zuidelijkste puntje van de Sinai. U kunt hier lekker eten en uitgaan en genieten van zon, zee en strand. In de omgeving van Sharm el Sheick zijn veel mooie duikspots. De stad is sinds de aanslag in 2005 streng beveiligd om de veiligheid van toekomstige toeristen te kunnen waarborgen. Oud-president Hosni Moebarak was in het bezit van een huis in Sharm-el-Sheikh.

Dahab
Deze badplaats is gesticht door de Israëliërs toen zij de gehele Sinai Woestijn hadden bezet. In de jaren 80 was de plek vooral populair voor hippies. Hippies overal ter wereld kwamen in Dahab samen om hun vakantie te vieren. De naam Dahab is afgeleid van het Arabisch woord goud; wat afgeleid is van de goudgele stranden bij het stadje. Dahab is de plaats voor duikers en snorkellaars. In het Oosten van de Sinai ligt Dahab met zijn vele beschermde duikgebieden. U kunt hier prima leren duiken, en kennis maken met de geweldige onderwaterwereld van de Rode Zee! Ook hier hebben helaas meerdere aanslagen plaatsgevonden rond 2006. Vandaag de dag is het relatief rustig maar toch is het altijd opgelet geblazen.

Laat een reactie achter