Laden

Waar wil jij naartoe gaan?

Jouw reis leid je naar prachtige nieuwe ontdekkingen die je onvergetelijke herinneringen geven

italië reizen

De stap naar Italië

Het leven in Nederland beviel ons goed maar ergens was het ook tijd voor een verandering. Het idee om te leven met een minder volle agenda en meer stilte, zon en natuur om ons heen lonkte. En zo gingen we medio 2007 het avontuur tegemoet : op zoek naar een huis. Le Marche had onze harten gestolen en we vonden daar, juni 2008, wat we zochten namelijk een vrijstaande authentieke boerderij met een fraai uitzicht over de heuvels, dichtbij de Adriatische kust. Het huis was met behoud van z’n karakter verbouwd tot een fraaie B&B. Dit huis en het blije levensgevoel van de Italianen maakten dat we definitief vielen voor Le Marche.  Op een relatief kleine schaal is er alles: Zee, bergen en heuvels.

Le Marche? Waar ligt dat?

Deze vraag wordt ons vaak gesteld. Anders dan de bekende ‘buren’ Toscane en Umbrië is Le Marche relatief onbekend. Le Marche ligt Ingeklemd tussen de Adriatische kust en de Apennijnen. Het prachtig heuvellandschap kent spectaculaire kloven en valleien met wijde uitzicht over de vele middeleeuwse dorpjes. De 170 kilometer lange kustlijn van Le Marche is een aaneenschakeling van idyllische dorpjes  en prachtige zandstranden. De berg Conero met zijn steile en rotsachtige kliffen zorgen voor kleine adembenemende baaien, zeker bij zonsondergang is het genieten. Ook zijn er vele goed bewaarde historische dorpjes en steden zoals Urbino, Corinaldo, Fabriano, Ascoli Piceno. Wandelaars, vogelaars, zonaanbidders, rustzoekers en fietsers kunnen hier hun hart ophalen.

Puur en authentiek

Le Marche is nog van de Italianen zelf. Het is puur, authentiek. De terrassen worden vooral bezocht door lokale oude mannetjes en de regio is nog niet platgetreden door toeristen. Le Marche kent ook een voortreffelijke keuken met gebruik van hoogwaardige producten uit eigen regio. Slow food hoeft hier niet geïntroduceerd te worden het was hier altijd al pretentieloos aanwezig. Restaurants bereiden vaak regionale seizoensgebonden gerechten met ingrediënten van eigen land of uit de regio. De menu’s zijn niet aangepast aan toeristen of in het Engels vertaald. De recepten gaan vaak over van moeder op dochter. Of het nu gaat om een smeuïge ricotta ,een Verdicchio wijn of een salami, het is vaak home made.

Helaas kan je geen reactie plaatsen