Laden

Waar wil jij naartoe gaan?

Jouw reis leid je naar prachtige nieuwe ontdekkingen die je onvergetelijke herinneringen geven

Vakantiehuis in italië

Een vakantiehuis in Italië

Italië neemt als vakantiebestemming de laatste jaren enorm aan populariteit toe. Wellicht begon Spanje bij veel Nederlanders en Vlamingen te vervelen.

Vakantiehuis Italië

De accommodatie aan de kust in Italië« ligt soms nog achter op Spanje, maar in het binnenland is de kwaliteit van de vakantiehuizen vaak erg hoog. Hoewel iedereen veel tijd buiten spendeert, houden Italianen net zoals hun Romeinse voorouderen van een mooi interieur.

De talloze villa’s zijn dan ook opgesmukt met het mooiste marmer en schitterende design meubelen. Heel wat Nederlanders en Belgen hebben huizen in Italië« gekocht, maar als je niet koopt is het huren van een vakantiehuis in Italië« een luxe die je je minstens een keer moet gunnen.

Uitstapjes

Waar je ook een huis mag huren – op relatief korte afstand (zeg maar minder dan 50 kilometer) ligt een schitterende kunststad. Iedereen kent de grote Italiaanse kunststeden Florence, Venetië, Ravenna, Assisi, Sienna en uiteraard Rome. De verrassing is groot als je door Italië rijdt dat er daarnaast dozijnen schitterende kleine kunststeden zijn die als geschilderd op de mooie Italiaanse heuvels gedrapeerd liggen.

Zon, wijn en lekker eten

Het weer in Italië is bijna het hele jaar door zonnig, de natuur is adembenemend en de vele oude steden zijn één voor één kunstpareltjes. Italianen hebben de lekkerste keuken ter wereld en er zijn het hele jaar door vers fruit en groenten. Italiaanse restaurants zijn spotgoedkoop en je hoeft dus niet te koken.

Maar voor wie graag kookt: de keukens zijn meestal beter dan professionele keukens in het Noorden. En je kan ook in de herfst en de vroege lente gewoon lekker buiten eten. Een goedkope, maar lekkere Italiaanse wijn is steeds de kroon op de maaltijd.

Leven als God in Frankrijk had in Italië moeten zijn! En de Italiaanse zuiderse glimlach doet iedereen naar Italië terugkeren.

Helaas kan je geen reactie plaatsen