Laden

Waar wil jij naartoe gaan?

Jouw reis leid je naar prachtige nieuwe ontdekkingen die je onvergetelijke herinneringen geven

Verbreed je horizon door naar verre landen te reizen

Rondreizen naar verre landen

Rondreizen naar verschillende landen is een verademing in het leven. Door in aanraking te komen met verschillende culturen, volkeren en natuurlijke omgevingen, krijgen we nieuwe inspiraties en ideeën en ontlopen we de dagelijkse sleur. Omdat we al zo vaak in aanraking komen met de bekende Europese cultuur, wordt rondreizen naar verre landen een item die hoog op het verlanglijstje staat in de reiswereld.

Het ontdekken van nieuwe smaken, geuren, kleuren, vormen en tradities geeft aanleiding aan veel mensen om een verre bestemming te zoeken die niet voor de hand ligt. De keuze aan verre bestemmingen is natuurlijk enorm. We hebbend voor jou een lijst van verre bestemmingen gemaakt die je niet mag missen!

China

China is een enorm land die rijk is aan een prachtige cultuur en een ongerepte natuur. Het is onmogelijk om tijdens een standaard vakantieperiode het hele land te verkennen, toch zijn 10 dagen genoeg om een impressie te krijgen van dit fantastische land.

Je zult merken dat het Chinees eten wat wij in Nederland kennen totaal anders is dan in China, daarom is het leuk om in China zelf alle overheerlijke lekkernijen te proeven. Ook kent iedereen natuurlijke de prachtige Chinese straten waarbij het lijkt alsof je 2000 jaar terug de tijd bent in gegaan. We kunnen je vertellen dat het onvoorstelbaar is om dat in het echt mee te maken.

Andere ‘must sees’ van China zijn:

  • De meer dan 6000 km lange Chinese muur; die het Chinese Keizerrijk moest beschermen tegen vijandige troepen.
  • Het Terracotta Leger; ongeveer 8000 terracotta soldaten die als grafgiften zijn mee begraven met de eerste keizer van China, Qin Shi Huangdi.

In de hoofdstad van China, Peking, moet je sowieso het Plein van de Hemelse Vrede en de Tempel van de Hemel bezoeken. Je merkt het al, te veel dingen die je moet zien als je China gaat bezoeken. Kortom, een reis die je niet snel zal vergeten.

Thailand

Een ander intrigerend land in Azië is Thailand die als zon- en strandbestemming al een tijdje populair is onder Nederlanders. Maar er is in dit land meer te zien en te doen dan aan een van de bekende badplaatsen zoals Pattaya, Phuket en Koh Phangan te bezoeken. Het land van de glimlach heeft een eeuwenoude geschiedenis en cultuur en het bewijs daarvan kan worden waargenomen tijdens verschillende excursies door Thailand.

Thailand is zeker wel een van de voornaamste vertegenwoordigers van het boeddhisme en op elke hoek zijn tempels, monumenten of beelden te vinden die gewijd zijn aan Boeddha. In Bangkok bijvoorbeeld staat de grootste liggende Boeddha ter wereld. Liefhebbers van natuur, wandelingen en bergbeklimmen kunnen hun hart ook ophalen in Thailand, want er bestaan veel reizen die wandelingen door de jungles en gebergten bieden. De kleurrijke festivals en feestdagen vormen ook een reden om Thailand te bezoeken. Met andere woorden, Thailand is en blijft altijd een topper als bestemming voor verre reizen.

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is toch wel een van de toppers voor verre reizen. Het land biedt ongekende mogelijkheden voor mensen die van flora en fauna houden en een beetje avontuur niet uit de weg gaan. Het land is rijk aan een diversiteit van landschap. Savannes, hoge berglandschappen, groene wouden en uitgestrekte woestijnen zijn allemaal in Zuid-Afrika te vinden. Zuid-Afrika beschikt over goed verzorgde en onderhouden Nationale parken.

Je kunt daar een avontuurlijke safari maken per jeep of ander voertuig om “de Big Five” van heel dichtbij in zijn natuurlijke omgeving te bekijken. De hoogtepunten van Zuid-Afrika zijn uiteraard het Kruger National Park, de Kalahari woestijn, de iconische Tafelberg en het Isimangaliso Wetland Park met maar liefst vijf verschillende ecosystemen. Het is ook geen wonder dat reizigers met de mooiste foto’s terugkomen uit Zuid-Afrika.

Helaas kan je geen reactie plaatsen