Laden

Waar wil jij naartoe gaan?

Jouw reis leid je naar prachtige nieuwe ontdekkingen die je onvergetelijke herinneringen geven

Foto's maken op vakantie

Hoe maak je de beste foto’s op vakantie?

Fotograferen is een belangrijk onderdeel voor veel mensen tijdens het reizen. Met de camera vlak bij de hand wordt er naar interessante activiteiten en prachtige uitzichten gezocht om de meest indrukwekkende foto’s te maken. De foto’s gaan dan mee terug naar eigen land en zijn de beste media om weer eens terug te kijken naar de onvergetelijke rondreis. Ook al heeft bijna iedereen een camera, het betekent niet dat alle geheimen van de fotografie bestudeerd zijn. Om een beetje te helpen hebben we drie belangrijke tips om succesvolle foto’s te maken tijdens een rondreis.

1. Maak gebruik van het licht

Begin al voor zonsopgang met foto’s maken; de beste foto’s worden in de eerste uren van het daglicht gemaakt. Als je met de familie reist, kun je ze overhalen om de magie van het vroege licht zelf ook te zien.

2. Schakel de flitser uit

Het zou jammer zijn als een slechte flitser een mooie scene verknoeid. De meeste digitale camera’s doen het goed genoeg bij hoge ISO-instellingen die het gebruik van de camera flitser verminderen of helemaal uitzetten. Leer hoe een flitser uit geschakeld moet worden en neem een paar foto’s met flits en een paar zonder. Vergelijk de twee versies met elkaar zodat je kan bepalen wanneer de flitser helpt en wanneer juist niet. Tip: schakel de camera uit de “Auto”-instelling, die geneigd is om vaak te flitsen, en zet het op “Program“.

3. Het is nog steeds de moeite waard om een “echte” camera mee te nemen

Zelfs de minst dure DSLR-camera’s, die vrij klein en licht in gewicht zijn, hebben een veel betere beeldkwaliteit dan de meeste point-and-shoot camera’s. Voor lichtere reizen wordt er geadviseerd om een nieuwe categorie van camera’s met verwisselbare lenzen die EVIL (electronic viewfinder interchangeable lens) camera’s worden genoemd, te gebruiken. Kijk voor de micro four-thirds van Olympus en Panasonic of de NEX-serie van Sony. EVIL camera’s hebben een relatief grote sensor (vertaling: betere beelden), maar zijn kleiner dan DSLR-camera’s. Wat betreft de iPhone: deze is ideaal voor snapshots en sociale media, maar het is geen vervanging voor een echte camera.

Helaas kan je geen reactie plaatsen