Laden

Waar wil jij naartoe gaan?

Jouw reis leid je naar prachtige nieuwe ontdekkingen die je onvergetelijke herinneringen geven

Barcelona Citytrip tips

Tips voor in Barcelona

Cultuur, sport, uitgaan, strand, gastronomie, gezellige terrasjes en nog veel meer: Barcelona heeft het allemaal! Barcelona is een superstad om een paar dagen te verblijven, maar zelfs als je een week of langer in deze stad van Gaudi bent zul je je niet vervelen.

Wat kan je doen in Barcelona?

Degenen die voor het eerst Barcelona bezoeken lopen al snel over de wereldberoemde Ramblas en verbazen zich over de sprookjes-achtige meesterwerken van Gaudi in de wijk Eixample.
Barcelona heeft echter veel meer te bieden dan alleen de bekende highlights. Zo kun je:

  • Slenteren door romantische middeleeuwse steegjes,
  • Lekker relaxen in het gezellige Park de La Ciutadella
  • of onder het genot van een cocktail het strandleven aanschouwen bij de Olympische haven.

Een uitstekende manier om in nog geen halve dag tijd dit en nog veel meer te zien, is het maken van een fietstour met een Nederlandstalige gids op de eerste of tweede dag van je verblijf in Barcelona. Je weet dan ook meteen hoe de stad in elkaar steekt en waar je in de volgende dagen nog kunt rondkijken

Wil je de stad vanuit de hoogte zien, ga dan naar de Montjuïc heuvel met haar mooie parken, musea en het Olympisch stadion. Vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Barcelona heeft (h)eerlijke versnaperingen

Eten en drinken is natuurlijk superbelangrijk in deze stad van levensgenieters. Wil je speciale gerechten uit de streek eten ga dan naar bijvoorbeeld naar restaurant Origens in de gezellige wijk El Born. Als je op zoek bent naar lekkere tapas met een glas Cava dan kun je ook terecht in het kleine en altijd drukke Xampanyet.

Tot slot nog een tip voor de liefhebbers van zoetigheid, Carrer Petritxol is een smal en niet zo druk straatje vlak naast de Ramblas. Hier vind je nog enkele authentieke koffiehuizen, oftewel Granjas waar je lekkere Churros con Chocolate kunt bestellen.

Tegelijk een waarschuwing: De chocola is te dik om te drinken, maar is bedoeld om de churros in te dopen. Wil je warme chocolademelk vraag dan om Cacaolat caliente.

Veel plezier in Barcelona!

Helaas kan je geen reactie plaatsen