Laden

Waar wil jij naartoe gaan?

Jouw reis leid je naar prachtige nieuwe ontdekkingen die je onvergetelijke herinneringen geven

Canarische eilanden foto

Vakantie vieren op de Canarische eilanden

De Canarische Eilanden zijn een groep eilanden ten Westen van Marokko. De eilanden behoren tot Spanje. De Eilanden zijn een zeer populaire vakantiebestemming voor zonaanbidders! Dit komt met name door het klimaat. Op de eilanden heerst een subtropisch klimaat, zelfs in de winter komt de temperatuur maar zelden onder de 15 graden.

Met name Tenerife, Lanzarote, Gran Canaria en Fuerteventura zijn zeer in trek bij de toeristen die komen voor een zonvakantie. Er zijn mooie uitgestrekte stranden aan een heldere zee. Hiernaast bieden de eilanden voldoende vertier voor jong en oud.

De hotels en resorts zijn over het algemeen prima in orde. Verder kunt u in vele leuke dorpjes prima uitgaan, uit eten, en uiteraard winkelen!

De eilanden

Tenerife
Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Het is een zeer geliefd eiland onder toeristen, ook omdat het het eigenlijk het meest tropische eiland is. De Pico del Teide op Tenerife is met zijn 3718 meter de hoogste berg van Spanje. In het Zuidwesten vindt u befaamde badplaatsen als Costa Adeje, Costa del Silencio, Golf del Sur en Playa Paraiso met schitterende stranden.

Lanzarote
Lanzarote is met zijn maanlandschap het meest indrukwekkende eiland van de Canarische Eilanden. In de badplaatsen als Costa Teguise, Playa Blanca en Puerto del Carmen vindt u voor ieder wat wils: zandstranden, winkelstraatjes, sportmogelijkheden en amusement.

Gran Canaria
Gran Canaria is een vakantiebestemming die veel mogelijkheden biedt. U vindt hier zowel de rust, als de drukte, net waar u naar op zoek bent. U treft hier geweldige zandstranden, en een afwisselend landschap. Daarnaast bieden badplaatsen als Casitas Gran Canaria, Las Palmas, Maspalomas, Meloneras, Playa del Ingles en Puerto Rico tal van watersportmogelijkheden en een bruisend nachtleven!

Fuerteventura
Op Fuerteventura treft u nog enkele oases uit vroegere tijden. Maar van het oude landschap is niet veel over, Fuerteventura is een vrij droog eiland. Voor vertier moet u echt zijn in een van de leuke badplaatsen Caleta de Fuste, Corralejo, Costa Calma, Esquinzo en Jandia.

Laat een reactie achter