Laden

Waar wil jij naartoe gaan?

Jouw reis leid je naar prachtige nieuwe ontdekkingen die je onvergetelijke herinneringen geven

In Wenen, Oostenrijk wonen

Wonen in Oostenrijk

Wat voor één iemand een droomvakantie is, kan voor iemand anders misschien juist helemaal niet aantrekkelijk zijn. Waar de één misschien het liefst de hele vakantie aan de zee in de zon ligt te bakken, is dat voor andere mensen juist weer helemaal niks. Zij spenderen hun tijd misschien liever met hiken en wandelen in de bergen of verkiezen juist de kou tijdens een wintersport dan de warmte van de mediterrane zee.

Voor mensen die meer kiezen voor een actievere vakantie in de bergen is Oostenrijk een ideale bestemming. In Oostenrijk kan men in de zomermaanden heerlijk wandelen, hiken en andere bergsporten beoefenen. In de wintermaanden kan men in Oostenrijk gebruik maken van één van de grootste skigebieden ter wereld.

Een droomhuis kopen in Oostenrijk

Sportieve mensen kiezen vaak voor een vakantie in Oostenrijk, het is een land met veel cultuur, aardige mensen, ontzettend mooie landschappen en veel natuur. Naast de Nederlanders die in Oostenrijk op vakantie gaan, zijn er ook veel Nederlanders die hun droomhuis kopen in Oostenrijk.

Een heerlijk chalet in de Oostenrijkse bergen, waar je kunt genieten van de overweldigende bergen en natuur en waar je in de winter binnen enkele stappen op de piste staat is voor veel mensen een droom. Een huis kopen Oostenrijk is vooral onder gepensioneerden erg in trek.

Een huis in Oostenrijk is makkelijk

Het is voor Nederlanders en andere burgers van de Europese Unie vrij gemakkelijk om een huis te kopen in Oostenrijk. Mensen buiten de EU hebben het een stuk moeilijker als zijn een huis in Oostenrijk willen kopen. Bij het kopen van een huis in Oostenrijk zijn er natuurlijk wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, zo komen er andere kosten bij kijken dan we in Nederland gewend zijn.

Hierbij kun je denken aan de commissies (rond de 3%) die makelaars krijgen, de registratierechten bij het kadaster (1,1%), de advocaatkosten en notariskosten en de overdrachtsbelasting van 3,5% van de verkoopprijs.

Helaas kan je geen reactie plaatsen