Laden

Waar wil jij naartoe gaan?

Jouw reis leid je naar prachtige nieuwe ontdekkingen die je onvergetelijke herinneringen geven

Op vakantie naar Turkije

Op vakantie naar Turkije

Turkije is zeer populair bij de Nederlandse vakantieganger! Uiteraard speelt het klimaat hierbij een belangrijke rol. Turkije is zeer geschikt voor een heerlijke strandvakantie, omdat het er vrijwel altijd lekker weer is. Geweldige badplaatsen bieden u in Turkije een prima basis voor een heerlijke vakantie aan het strand. Vele mooie en luxe resorts kunt u boeken bij verschillende aanbieders.

Badplaatsen Turkije

De Turkse Riviera
Een deel van de Zuidkust van Turkije, aan de Middellandse Zee wordt de Turkse Riviera genoemd. Dit gebied is populair onder vakantiegangers en dat is niet gek. Er heerst een mediterraan klimaat met hete zomers en zachte winters. En wat nog belangrijker is, de zon schijnt er zo’n 300 dagen per jaar! De Turkse Riviera kent vele badplaatsen met allerlei voorzieningen voor toeristen. Enkele bekende toppers zijn:

Alanya
Alanya is erg bekend en graag bezocht door Nederlandse toeristen. U treft hier mooie resorts en hotels, schitterende stranden, leuke uitgaansmogelijkheden en ongekende winkelmogelijkheden!

Bodrum
Bodrum is een leuke toeristische plaats aan de Middellandse Zee. De hotelwijk Gumbet biedt mooie hotels en appartementen, en u kunt hier heerlijk uit eten en goed stappen. De havenstad Bodrum biedt leuke winkelmogelijkheden, en uitstapjes zoals een bezoek aan de Hamam, een boottocht of een bezoek aan het eiland Kos.

De Turkse Egeïsche Kust

De Egeïsche Kust is iets rustiger en ongerepter dan de Turkse Riviera. Het is een erg mooi gebied en de staalblauwe Egeïsche Zee telt oneindig veel stranden, omgeven door olijfgaarden en rotswanden. Enkele toeristische plaatsen zijn:

Kusadasi
Kusadasi is een Turkse badplaats, zo’n 90 kilometer ten zuiden van Izmir. Er is geen Turkse badplaats die zoveel winkelmogelijkheden biedt als Kusadasi. Kusadasi ligt aan de Westkust van Turkije. Vanaf Kusadasi is het makkelijk om per veerboot een uitstapje te maken naar het Griekse eiland Samos.

Marmaris
Marmaris is echt een gezellige en bruisende havenstad. In Marmaris is voor elke vakantieganger wat te beleven! Vele terrasjes aan de wandelboulevard langs het strand zorgen voor een leuke sfeer.

Istanbul
Ook stedentrips zijn mogelijk in Turkije, wat denk je van Instanbul? De grootste stad van Turkije. Istanbul is een schitterende stad met veel bezienswaardigheden, winkelmogelijkheden en uitgaansmogelijkheden.

Laat een reactie achter