Laden

Waar wil jij naartoe gaan?

Jouw reis leid je naar prachtige nieuwe ontdekkingen die je onvergetelijke herinneringen geven

Brazilie - Jezus beeld

Word Brazilië dit jaar het land van besluit?

Brazilië is een groot land in Zuid-Amerika. De bevolking spreekt Portugees en tegen toeristen gebrekkig Engels. De hoofdstad is Brasilia. Het tijdsverschil met Nederland is in de zomer 5 uur en in de winter 4 uur. De religie is vooral Rooms-katholiek en protestants. Kenmerken van Brazilië zijn zon, zee, strand, voetbal, carnaval, de samba en de lambada.

Zoals bij het WK voetbal in Brazilië is het beeld van Jezus in Rio de Janeiro een boegbeeld voor Brazilië. In dezelfde stad wordt ieder jaar het wereldbekende zomercarnaval gehouden. Een feest waar geluk, blijdschap en liefde samenkomt.  Het vliegtuig zal er tussen de 9 en 14 uur overdoen om op uw bestemming te komen, dit is natuurlijk afhankelijk van waar u in Brazilië naartoe reist.

De ultieme bestemmingen voor strandtoeristen zijn Natal en Fortaleza. Deze badplaatsen trekken vele toeristen en dat is niet zomaar. Fortaleza is een van de voornaamste vissershavens en commerciële centra in het noorden van Brazilië. En daarbij een prima strandbestemming.

Vanuit de Stad Natal begint een 8 kilometer lange kuststrook genaamd de Via Costeira. De meeste hotels zijn hier gelegen. De Via Costeira eindigt in de badplaats Ponta Negra.

Badplaatsen Brazilië

Fortaleza
Fortaleza dankt zijn naam aan een stervormig fort, dat de Nederlanders er ooit hebben gebouwd! Zoals in vrijwel heel Brazilië zijn de stranden in Fortaleza breed en wit. Uniek aan het strand bij Fortaleza zijn de enorme strandduinen. Met ongeveer 2,5 miljoen inwoners is Fortaleza de 5de grootste stad van Brazilië. Wat verder opvalt aan deze stad is dat er veel Amerikanen aanwezig zijn. Deze zijn verantwoordelijk voor de grote economische bloei van de stad.

Natal
Natal is de stad van de zon, dat klint al goed! Natal is de hoofdstad van de provincie Rio Grande do Norte. Deze provincie staat bekend om haar schone lucht! De stad is in het ‘bezit’ van twee grote voetbalclubs, namelijk ABC en América. De inkomsten van de stad bestaan uit toerisme en de handel in olie. Natal kent spierwitte stranden met duinen, een kristalheldere zee, dolfijnen, regenwoud en de mooiste zonsondergang ooit. Kortom, Natal is een echte topbestemming voor de strandliefhebber!

Laat een reactie achter