Laden

Waar wil jij naartoe gaan?

Jouw reis leid je naar prachtige nieuwe ontdekkingen die je onvergetelijke herinneringen geven

Tas vol met vakantie spullen

Wat neem je mee op vakantie?

In ieder land ter wereld zijn er natuurlijk apotheken of iets soortgelijks te vinden. Maar als u in geval van nood daarop bent aangewezen en u kunt zich niet verstaanbaar maken, dan hebt u een probleem. Daarom is het altijd handig om op vakantie een kleine, persoonlijke reisapotheek mee te nemen voor uw dagelijkse medicijnen en voor de eerste hulp.

Basis reisapotheek

De inhoud van een reisapotheek hangt af van de samenstelling van uw reisgezelschap en van uw vakantiebestemming. Als eerste gaan in de reisapotheek de geneesmiddelen mee die u regelmatig gebruikt, uiteraard voldoende voor de duur van uw vakantie. Denk ook aan anticonceptiemiddelen en een middel tegen reisziekte als u of uw medereizigers daar gebruik van maakt.

U vult vervolgens de basis aan met middelen waarmee u in eerste instantie de meest voorkomende gezondheidsproblemen zelf kunt oplossen. Houdt u aan de voorschriften en zoek medische hulp als de aandoening te lang aanhoudt.

Meest voorkomende ongemakken

Tegen pijn en koorts gebruikt u Paracetamol. In warmere landen, waar de hygiëne niet altijd optimaal is, loopt u kans op diarree (zonder koorts of bloed). Loperamide is dan voor volwassenen een probaat middel. Heftige diarree leidt onder de zon snel tot vochtgebrek. Tegen uitdroging bij kinderen, ouderen en zwangeren kunt u ORS meenemen. Als u ‘s avonds op een terrasje geen last wilt hebben van hinderlijke insecten, is een insectenwerendmiddel met DEET onmisbaar.

Verbandtrommel

Een volgend punt van aandacht is de verbandtrommel. Daarin kunnen de volgende artikelen zitten: pleisters, verbandgaas, een ontsmettingsmiddel, een drukverband, een zwachtel, een koortsthermometer en een tekentang.

Geneesmiddelenpaspoort

Verder kunt u problemen met de douane voorkomen met een Geneesmiddelenpaspoort Uw apotheek zet daarin onder meer informatie over uw gezondheid en de geneesmiddelen. Nog een advies: houd de reisapotheek altijd onder handbereik en bewaar medicijnen koel; bijvoorbeeld in een speciale koeltas.

Helaas kan je geen reactie plaatsen